Voor een globale speler in de gezondheidszorg hebben we in een project dat meerdere jaren in beslag nam een groot leidingnetwerk in kunststof mogen plaatsen. Dit biofarmaceutisch bedrijf dat innoveert op vlak van geneesmiddelen is een klant die al sinds de jaren ’90 zijn weg naar Teblick weet te vinden.
Voor werken in één van hun vestigingen in België, schakelde deze klant opnieuw de hulp van Teblick in. Ze waren op zoek naar een betrouwbare partner voor het vervangen van bestaand RVS leidingwerk. Dit leidingwerk was aangetast door NaOCl (pitting) dat gebruikt wordt tijdens hun ontsmettingsproces. Er werd nu gezocht naar een duurzame oplossing die lang mee zou gaan.
Uit ervaring weten we dat ECTFE een geschikte kunststof is voor deze toepassing. Bovendien hebben we in 2009 al een gelijkaardig buizennetwerk aangelegd in een ander compartiment van dit gebouw waardoor de expertise van Teblick meer dan van pas kwam.
In de zomer van 2020 werd Teblick deze grote opdracht gegund, sindsdien is er stelselmatig gewerkt aan het aanleggen van een parallel systeem in ECTFE naast de bestaande leidingen. Dit moest allemaal uiterst nauwkeurig en met oog voor detail gebeuren, omdat er zeer weinig ruimte beschikbaar was in de technische zones.
In dit project kwam onze expertise in maatwerk ook goed tot zijn recht. ECTFE is een duur materiaal, waardoor het standaard beschikbare assortiment aan hulpstukken zeer beperkt is. De niet verkrijgbare benodigde excentrische verloopstukken, bochten, etc., hebben we zelf gemaakt.
Gedurende de aanleg van het nieuwe netwerk en het testen hiervan, mochten de huidige activiteiten natuurlijk niet gehinderd worden. In de laatste fase van dit project wordt er per laboratorium omgeschakeld naar het nieuwe leidingsysteem. Deze overgang moet soepel en snel verlopen. Een uitdaging die wij graag aangaan.
Teblick houdt zich aan de afspraken! Wij zorgen voor een goede planning en opvolging, zodat onze klant zich kan blijven concentreren op de productie van hun geneesmiddelen.